Ga naar de inhoud

Jaarlijks publiceert Aedes, de vereniging van woningcorporaties in Nederland vergelijkende cijfers van woningcorporaties. Op een aantal onderdelen presteert Harmonisch Wonen daarin uitzonderlijk goed. We zijn de allergroenste corporatie van Nederland; onze huurders betalen gemiddeld de laagste stookkosten in het land! Dat scheelt u al gauw zo’n veertig euro per maand. Ook krijgen we van jullie als huurders gemiddeld hele hoge cijfers voor onze dienstverlening en de kwaliteit van de woningen.

De goede kwaliteit heeft wel een keerzijde; onze kleine organisatie kost relatief veel geld. Dat is de prijs van klein; we moeten aan allerlei administratieve verplichtingen voldoen en de kosten daarvoor kunnen we maar over heel weinig woningen verdelen. Dat vertaalt zich niet direct terug in een hogere huur, maar als je dat wel op die manier zou doorrekenen gaat dat toch over een paar tientjes in de maand.

Dat levert ons gemengde gevoelens: trots op het dorp en op de goede kwaliteit, maar zorgen over de kosten. Dat houdt ons bezig en we zoeken naar verdere verbeteringen. De vergelijkende cijfers zijn te vinden op www.aedes.nl of google op “Benchmarkresultaten en publicaties”.