Ga naar de inhoud

Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets kapot gaat in of aan uw woning. Dit meldt u ons zo snel mogelijk en in de meeste gevallen komt er iemand van Van der Leij langs voor inspectie en/of herstel. Maar hoe zit dat nu als er schade is ontstaan aan uw eigendommen, zoals de vloer, gordijnen of meubels? Of de schade die u zelf, uw huisdieren of uw bezoek veroorzaken?  

Goed verzekerd!  

Zorg voor een goede inboedelverzekering. De inboedelverzekering biedt dekking voor al uw spullen in huis, zoals meubels, elektronica, witgoed en kleding. Is er bijvoorbeeld bij een lekkage van uw wasmachine schade ontstaan aan uw laminaatvloer? Dan kunt u uw inboedelverzekering hiervoor aanspreken. Eventuele lekkages van uw woning, bijvoorbeeld van uw dak, herstellen wij zo snel mogelijk voor u. 

Het huurdersbelang 

Misschien heeft u zelf aanpassingen of verbeteringen in uw woning aangebracht, of overgenomen van de vorige bewoners, die u niet zomaar kunt verwijderen. Bijvoorbeeld een carport of een uitbreiding van de keuken. Deze veranderingen aan uw woning heeft u zelf gefinancierd en zijn uw eigendom. Deze zaken kunt u meeverzekeren op uw inboedelverzekering en worden het huurders-belang genoemd. Ook verbeteringen die de vorige bewoner van de huurwoning heeft aangebracht en die u tegen betaling hebt overgenomen, vallen onder huurdersbelang. 

De aansprakelijkheidsverzekering 

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar raden we u wel aan. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u of uw gezinsleden veroorzaken bij anderen. Bijvoorbeeld als uw kind per ongeluk een raam breekt bij de buren. 

Ook kan schade aan het aanrechtblad veroorzaakt door bijvoorbeeld een hete pan onder uw aansprakelijkheidsverzekering vallen. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar. 

Dit doet Harmonisch Wonen 

Als huurder hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doen wij voor al onze woningen. Wij hebben ons verzekerd voor onvoorziene schade aan de woning als gevolg van onder andere brand, storm en blikseminslag. Daarnaast hebben wij ons verzekerd als wij aansprakelijk worden gesteld. 

Wanneer u lid bent van het Onderhoudsfonds, dan nemen wij u ook het klein dagelijks onderhoud uit handen waar u anders zelf verantwoordelijk voor bent. Als lid van het Glasfonds bent u (onder voorwaarden) verzekerd voor schade aan uw binnen-en buitenramen. 

 

#Bewonersinformatie verzekering verzekeringen