Ga naar de inhoud

Tip van de maand 

De Velux kantelramen in de schuine daken hebben regelmatig wat zorg nodig. Dan blijven ze soepel te lopen en voorkomt u lekkage. 

De bovengoten en de zijgoten aan de buitenkant moeten schoon blijven, anders loopt het water niet goed weg. Als er water achter de pannen komt kan dit lekkage geven. Controleer dit dus af en toe en haal eventueel ingewaaide groen weg. 

Het raam zelf moet gesmeerd worden op de scharnierpunten: aan de bovenkant op het punt waar het raam dicht klikt en aan de zijkanten waar het raam draait. Heeft u geen smeervet meer? Haal dan een gratis tube bij Harmonisch Wonen. 

VELUX Nederland heeft een video met instructies voor het smeren van scharnieren en sloten

Komt er condenswater op het kozijn, maak dat dan regelmatig goed schoon. Breng een nieuwe laag vernis of lak aan als nodig. 

Regelmatig onderhoud is natuurlijk belangrijk voor allerlei zaken in het huis. Goed onderhoud zorgt ervoor dat alles beter werkt en het zorgt voor minder schade en reparaties.   

Is er iets wat bij u niet goed werkt, meldt het dan op tijd bij Van der Leij via https://harmonischwonen.nl/ik-huur/reparatie-onderhoud/ of bel 0320-257398 tijdens kantooruren.