Ga naar de inhoud

Harmonisch Wonen gaat op zoek naar een nieuwe directeur bestuurder die uitvoering geeft aan nieuwe opties voor Harmonisch Wonen.

In 2024 is met de Raad van Commissarissen de discussie gevoerd over de gewenste nieuwbouw en de vraag of Harmonisch Wonen deze zelfstandig kan realiseren. Tijdens dit proces is eveneens de vraag gerezen of Harmonisch Wonen zelfstandig kan blijven opereren gezien de toenemende eisen die aan de governance worden gesteld en de grote opgaves die er liggen op het gebied van de woningportefeuille.

Hiervoor heeft de Raad van Commissarissen extern advies ingewonnen. Daaruit zijn een aantal opties gekomen. De nadere uitwerking van deze opties zal later worden gemaakt om vervolgstappen in gang te kunnen zetten.

De huidige bestuurder zal Harmonisch Wonen na afloop van zijn termijn per 1 januari 2025 verlaten. Voor de realisatie van de noodzakelijke vervolgstappen zoekt Harmonisch Wonen een nieuwe bestuurder.

De zittende bestuurder Guus Berkhout zegt hierover: “Harmonisch Wonen is een zeer bijzondere woningcorporatie. Ik geniet van het directe contact met de huurders en ben er trots op dat we dit jaar de grootschalige renovatie van het totale bezit van Harmonisch Wonen gestart zijn. Sidhadorp, de wijk in Lelystad waar het bezit van Harmonisch wonen ligt, zal hierdoor een totaal nieuw aangezicht krijgen. Een uitbreiding met nieuwe woningen zal deze “upgrade” vervolmaken. Ik verwacht dat Harmonisch Wonen in een nieuwe context de uitbreiding daadwerkelijk voor elkaar zal krijgen.”