Wachtlijst niet-mediterenden gesloten

Het gaat goed met de belangstelling voor een woning in het Sidhadorp. De wachtlijst is in twee jaar tijd toegenomen van 21 naar 63 woningzoekenden. 15% daarvan is Sidha en de 85% TM-beoefenaar. Alleen de belangstelling onder jongeren onder de 23 jaar is klein. De meeste woningzoekenden zijn alleen of met z’n tweeën. Ca 20% is met drie of meer en ruim 20% is AOW gerechtigd. 

Keerzijde van een langere wachtlijst is natuurlijk dat het soms even kan duren voordat je als woningzoekende een woning hebt. De wachttijd valt nog mee, maar is wel ruim een jaar. In 2019 wisselden 18 woningen van huurder. 

Enkele jaren geleden kwam het nog wel voor dat een woning even leegstond voordat er een nieuwe huurder was. Daarom is toen besloten om de wachtlijst open te stellen voor betrokken niet-mediterenden. Achteraf bleek dat weinig zinvol want geen van deze mensen heeft een woning gekregen. Door het puntensysteem voor woningzoekenden gaan TM-beoefenaars en in nog sterkere mate Sidha’s voor. Om teleurstelling verder te voorkomen hebben we besloten die wachtlijst weer te sluiten; hij is vol. 

Door de beperkte belangstelling onder jongeren kan het alleen in die doelgroep nog voorkomen dat een woning even leegstaat voordat er een nieuwe huurder is. Harmonisch Wonen gaat specifiek marketing richten op jongeren. 


Wilt u meer weten?
Informatie aanvragen via e-mail over het wonen in het Sidhadorp
Aanmelden voor een rondleiding in het Sidhadorp
Meer lezen over het leren van Transcendente Meditatie