Huur te hoog? Mogelijkheid huurbevriezing

Is uw huur te hoog voor uw inkomen? Dan kan het zijn dat u in 2020 geen huurverhoging krijgt. Dat noemen we huurbevriezing. U moet dat wel aanvragen. 

Vanaf 2020 geeft Harmonisch Wonen de mogelijkheid huurbevriezing aan te vragen. Dat kan alleen als uw huur hoger is dan €619,01 als u alleen of met twee woont. Als u met drie of meer in een huis woont dan kan het alleen als uw huur hoger is dan €663,40. 

Als uw huur zo hoog is én uw inkomen is lager dan €15.500 per jaar als u alleen bent; €26.500 als u met twee bent en €33.500 als u met drie personen of meer woont, dan komt u in aanmerking voor huurbevriezing. Omdat Harmonisch Wonen niet weet wat uw inkomen is, moet u de huurbevriezing zelf aanvragen en daarbij laten zien hoe hoog uw inkomen is. 

Vraagt u de huurbevriezing niet of niet op tijd aan, dan krijgt u de normale huurverhoging. Huurbevriezing kan niet met terugwerkende kracht. 

Alle huurders met een huur boven deze grenzen krijgen begin maart een brief van Harmonisch Wonen. Daarin staat precies hoe u de huurbevriezing kunt aanvragen en welke bewijsstukken nodig zijn. Vraagt u de huurbevriezing aan uiterlijk op 30 maart? Dan bent u op tijd.  

Aanvragen documenten
Uittreksel BRP digitaal aanvragen
Inkomensverklaring belastingdienst digitaal aanvragen

Reacties zijn gesloten.